tisdag 3 april 2012

Underkjol

Underkjol, eller petticoat som det så fint heter är det många som frågar mig om, var köper man och vilken ska man välja. Jag vet faktiskt inte, jag har köpt mina via blocket, har inte hittat någon i affär som jag har varit nöjd med. Det smartaste är väl att tänka efter ordentligt innan man börjar leta, vilka kläder vill man ha den till och när? Vilket utseende är man ute efter? Jag har två favoriter i min garderob:
Den till vänster kallar jag "tunn" men det är lite missvisande för det är faktiskt en ganska stor underkjol, väldigt trevlig att dansa i då den svänger ordentligt, den har även spets längst ner vilket är lite sött om den råkar titta fram under kjolen. Kjolen till höger är min riktigt stora underkjol, är man ute efter en sån så brukar jag säga att den ska kunna "stå för sig själv". 

Är det någon som har tips på var man får tag på liknande så får ni gärna skriva en kommentar för jag vet att jag har flera kompisar som letar.

2 kommentarer:

  1. Kerstin Eriksson12 april 2012 01:51

    På 50-talet stärkte man vanliga bomullsunderkjolar i sockerlag så de stod för sig själv på golvet. Det måste väl finnas att köpa någonstans eller att sy själv efter ett mönster. Tygaffärerna brukar ha bomullstyg (vitt) i spetsmönster, enkelt och bra. Lycka till!

    SvaraRadera
  2. Jsg har sytt en i bomull, har stärkt dem med Verda permanent stärkelse (så behöver man inte stärka om den efter varje tvätt)
    Var hittar man bomullstyg i spetsmönster? inget jag sett till i stockholm..

    SvaraRadera